News

Latest news from Arenco

September 12, 2023

Arenco Kalmar is hiring

Mekkonstruktör

VI ERBJUDER

Det här är jobbet för dig som önskar ett varierande och utmanande arbete inom konstruktion och utveckling – i ett tekniskt och internationellt företag. Vi är i ett skede där vi fokuserar på nya marknader och nya tekniska lösningar. Vill du utvecklas med oss?

ROLL OCH UPPGIFTER

Arenco tillverkar och säljer maskiner inom affärsområdena; Tändsticksmaskiner, Förpackningsmaskiner och Fiskprocessmaskiner. Rollen är placerad vid Arencos kontor i Kalmar. Antalet medarbetare i Kalmar är ca 30, och merparten arbetar inom flera affärsområden.

Rollen hos oss som konstruktör innebär bl.a följande arbetsuppgifter:

  • Att vara delaktig i utveckling av produkter och maskiner inom samtliga affärsområden ur ett tekniskt och applikationsbaserat perspektiv.
  • Att ansvara för konstruktion och utveckling av nya produkter grundat på våra basmaskiner.
  • Att ansvara för kundanpassningar och produktvård inom befintliga och pågående projekt.
  • Att ansvara för att konstruktionslösningar uppfyller gällande direktiv och normer med avseende på produktsäkerhet, hygien och miljö.
  • Eftersom vi jobbar mot en global marknad, innebär tjänsten även kundkontakter och resor.
 

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast enligt överenskommelse.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som arbetat något eller gärna några år med kvalificerat konstruktionsarbete, gärna med inriktning på maskinkonstruktion. Du är högskoleingenjör eller motsvarande med maskininriktning som bas. Kunskaper inom el, mekatronik, pneumatik samt beräkning och materialkunskap är meriterande.

Förutom konstruktionserfarenhet är det meriterande med goda kunskaper om produktions och bearbetningsmetoder.

Meriterande är även kunskaper inom något affärssystem (Arenco använder Monitor), samt goda kunskaper i 3D-CAD (Arenco använder Inventor). Du behärskar det svenska och engelska språket väl, i såväl tal som i skrift.

Som person är du drivande och självständig. Du är innovativ, har ett helhetstänkande och en teknisk-praktisk läggning. Du måste också ha god samarbetsförmåga, ett affärsmässigt tankesätt samt en vilja och förmåga att arbeta med flera uppgifter/projekt parallellt.

INTRESSERAD?

Välkommen att kontakta Per Forsberg; tel 073-396 49 77
Din intresseanmälan med meritförteckning, märkt ”mekkonstruktör”, sänder du senast 2023-10-23 till: per.forsberg@arenco.com

Contact us

Arenco is located in Sweden (Kalmar) and China (Shanghai).

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type